Ekonomikon. Roger Cáceres

Manual bàsic d’economia alternativa i monedes socials

Roger Cáceres, activista integral fincat en terres tarragonines, ens conta, breument, la gènesi i el sentit de l’Ekonomikon, de què, entre molts d’altres, també és autor.

Aquest llibre (aviat, també, en edició catalana), va aparèixer i va ser distribuït per primer cop en una trobada de moneda social organitzada a Castelló l’any 2014. El text, distribuït en dues parts i actualment en segona edició ja, és fonamental per entendre les monedes socials. Va ser elaborat de forma col·laborativa per diverses persones de fins a cinquanta xarxes immerses en el món de l’economia alternativa i solidària, fora del mercat capitalista i dels estats. Un llibre fet per la gent i per a la gent, que tant es pot trobar en format paper com descarregar-se de franc virtualment (per exemple, des d’aquest vincle).

L’edició, de fet, és una continuació, sobretot centrada en les monedes social, del llibre El orden económico natural, de Silvio Gesell  (1862-1930), alemany fincat durant molts anys a l’Argetina, on explica, quasi de forma pionera, xonceptes com el de l’oxidació de la moneda, l’economia local-circular, l’essència del diner com a mitjà d’intercanvi, etc.